2011/04/02

20110402 Vigilant el terreny pels brevets !

Hem quedat a dos quarts de vuit davant de la fusteria dels Estany i quan arribo em trobo amb el Colell , el Quico , Brebal i el Vicenç. A l'Estany xic i el Marcel.lí , al final s'els hi han enganxat els llençols !
Aprofito per donar-li  al Colell la dinamo ja reparada que m'han enviat els de M-gineering (quin banc de proves que és aquest home, deuen estar contents els holandesos  !)
Coincidim amb la sortida dels de la BTT que tiren cap a Vic , quarta edició d'aquesta ja clàssica i jo encara no l'he fet mai , a veure si algun any podem coincidir. Quan no és un all és una ceba...

Sortim cap a Conill i als fondos de Mirambell me'n recordo del Manolo que amb l'equipament que avui ha triat "de primavera" s'ho deu passar fresquet , frrrrrresquet !
Farem més o menys el recorregut del brevet 200 que farem diumenge vinent , però al trencall d'Ivorra continuem cap a Sant Ramon  i Tarroja , fent aquesta variant per allargar una mica la ruta pels que volen fer menys volta.
Passem per la variant de Guissona i després de reagrupar a la rotonda trenquem per la carretera de Selvanera cap a Sanaüja on esmorcem a la Maiola . Quins canvis en el local !. Feia força temps que no hi esmorçava i encara no havia vist les obres de remodelació.
Al cap d'un estona arriben el Quico i el Manolo , mentre el Vicenç tira de dret cap a casa. Nosaltres fem l'esmorçar amb el temps standard (1 horeta ! ) i un cop acabat mentre ells dos enfilen el retorn cap a Calaf , nosaltres anem direcció Ponts .
Al trencall de Vilanova on hi ha una parella de Mossos que controlen el trànsit , comencem a veure les primeres marques de l' Enduro del Segre ,  quins records i quins temps!
Abans d'entrar al poble enfilem cap a dreta per la primera rampota cap a buscar la carretera d'Andorra. Poc a poc comencem a sentir com trona alguna "cagadora" que va esbarallant-se amb les trialeres, i davant l'esplanada del restaurant es veu una bona colla de públic amb ganes de "passar-s'ho bé" amb les evolucions dels endureros. Mentre faig fotos , una veu coneguda al meu darrera , en Jaume Masafret , que ens convida a anar a veure l'especial ...un altre dia serà ...per ganes m'hi apuntava , però avui anem cap a Clarà!
Entre el transit normal , els seguidors , els "motxilleros", hi ha bastant transit a la carretera d'Andorra.
Anem baixant per l'ampla carretera cap a Bassella i un cop passem el tunel , abans d'arribar a la benzinera trenquem a dreta pel cami rural asfaltat . Un recorregut que des que anava amb el Fletxa i el Caballol que no feia .La memòria ens fa males passsades, jo recordava un inici molt dur , però els primers metres no tenen la duresa que jo recordava. Més endavant ens adonem que les rampotes més dures són un trosset més amunt .

Podem gaudir del paisatge , típic dels Solsonès amb pins ( i les processionaries ...quin bé de Déu de fileres d'erugues anem trobant ! ) amb total i gairebé sepulcral silenci .Hi ha moments que sols sentim el soroll de la graveta de la carretera. Quin canvi amb el tramet que hem fet abans . Aquestes carreteres tant tranquil.les convenen de tant en tant, i no sols pel silenci ! Sols en creuem amb un ciclista en direcció contraria , que duia el maillot de la BPB d'enguany , deu mirar-s'ho del revés el recorregut , pensem.
Radis Manresa-La Seu d'Urgell 2003
Enllacem amb la carretera que puja de Bassella i fem els darrers quilòmetres amb un ritmet una mica més viu fins coronar a Clarà, sembla que tinguem meta volant!.Recordem el Radi de la Seu d'Urgell que varem fer el 2003 amb el Marcel.lí , Petri i Bacardit .
Tirem cap a Viladrich i després del coll de Torregassa trenquem a dreta cap a Sanaüja. Aprofito que passem pel pi de Viladrich , un espectacular arbre monumental on hi ha un geocaching , per mirar de tindre sort . El Colell diu que va tirant , que ja l'atraparé. No duc les coordenades , i tampoc és qüestió de perdre una estonada, total al cap d'una estona continuo cap avall, ja el farem un altre dia amb més calma.

Passat l'ermita de l'Ascensió , quan la carretera es posa costa avall amb ganes , comença a girar-se un vent de cara que dificulta el pedaleig.
Trobo el Colell esperant-me al trencall que puja cap a St.Climent , una opcíó salvatge i brutal. S'ha tret roba , i és que aquesta primavera ens ha arribat de sobte la calorada.
Arribem a Sanaüja i tirem cap a Torà . Passat Torà la recta de l'Huguet s'em fa llarguisssima , he acabat tota l'aigua , no n'aprendrem mai, i arribo a Castellfollit tocat , tocat. Sembla que faci dos dies que anem amb bicicleta!.Per la propera setmana dos bidons!.
Entrem a Castellfollit i anem a cal Pep a fotre el trago. A partir d'aqui les nostres intencions són diferents , el Colell després de dinar trencarà cap Enfesta per baixar a Manresa fent el recorregut del brevet i jo un cop acabat l'Aquarius tiraré directament cap a Calaf , m'espera una tarde bicicletera , però amb els petits de casa , que ja estan nerviosos per anar amb bici !




track wikiloc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada