TÈCNICA

Potser una cosa que diferència el mon dels brevets de les altres especialitats del ciclisme és el poc valor que s'acostuma a donar a la bici en comparació amb alguns accesoris.
Tot i que hi ha gent enamoradissima de portar una bici d'ultima tecnologia , hi ha veritables reliquies , ara bé hi ha parts que tot randonneur acostuma a cuidar, per exemple un d'ells és el seient...

Els llums són un altre dels punts forts a tindre en compte , tot i que sempre hi ha gent que decideix anar ben descarregats de pes ! No sé com s'ho poden fer , en el meu cas prefereixo portar una mica de pes i no haver de patir per manca de llum.
Una solució que vaig descobrir a la PBP'1999 varen ser les dinamos Scmidth Schmidts Original Nnabendynamo (SON), un autentic gadget per qui li agradi fer quilòmetres sense tindre mai més problemes de bateries descarregades, piles , etc.En realitat són alternadors encara que sempre en parlem com de les dinamos , com quan erem petits. Però no té res a veure amb aquelles dinamos laterals blanques que portavem a la bicicleta de passeig !
La primera compra de dinamos varen ser 7 unitats , que cada vegada que algún les veia en funcionament feia que immediatament em demanessin el favor de demanar una dinamo més! Al final he perdut el compte , però està entre 22 i 24 dinamos , deu n'hi do , llàstima de no haver cobrat comisió!
El segon gran invent ha estat el de substituïr les lampares halogenes , que l'amic Colell ens fonia tant sovint (aquest home incansable ho fon tot !) , per leds i la continua evolució d'aquest tipus d'il.luminació.
Fa uns dies em va arribar l'actualització del llum Solidlights que vaig comprar el 2006 , els leds de fa tres anys ja son obsolets i fan una il.luminació ridícula amb comparació amb els d'avui !
Si algú vol veure diferentes opcions comparativa peterwhitecycles la cosa és de bojos!