2011/04/30

20110430 Brevet 300...són coses de l'edat !

Cinc del matí, carreguem les bicis i baixem cap el Congost des d'on novament es dona la sortida del brevet , que serà menys nombròs. Ja sols van quedant la gent que està en el "mundillo"...
A la sortida em saluda en Francesc Garcia de Sant Celoni que em pregunta pels xics. Enguany s'ha animat a tornar a agafar les dues rodes. Em comenta que el seu pare ha perdut una mica de gas ...l'edat no perdona , però el nostre "avi de Sant Celoni" encara té nervi!. Ja ens agradaria arribar a la seva edat i tindre aquest esperit competitiu que l'envaeix ...!
Amb uns minutets de retard comencem a enfilar, tot fent una mica de volta cap al passeig del riu per pujar cap el Xup , on la pujadeta va fent ràpidament que el grup es vagi trencant.
A la rotonda de Salelles ens fan desviar cap a la carretera vella. Feia una pila d'anys que no hi pujava, doncs els darrers brevets sempre pujavem per la nova. Personalment m'agrada força aquesta opció , molt tranquil.la i en alguns trams que s'allunyen de la variant , el silenci sols es veu trencat per els sons de la natura que comença a desvetllar-se al nostre pas.
Just quan comença a despuntar el dia coronem juntament amb un ciclista que va amb una bici de carretera amb manillar de btt , que al veure'm fer fotos em pregunta si soc el que les penja al club.Es refereix a en Fernando "Sirhcar"que té un blog amb unes excel.lents descripcions amb tot detall dels recorreguts que farem als brevets. Una bona opció si no sabem on anem.
Iniciem la baixada plegats cap a Odena on en Petri fa de control per desviar-nos cap a la rotonda de la Masia , on tot i la mitja dotzena de cotxes dels mossos , i els mateixos mossos, que hi han fem una mica de "follon" al seguir les primeres unitats del grupet les fletxes de la prova ciclista que avui es cel.lebra i coincideix en aquest tramet el GP d'Òdena.
De fet ens han "mal acostumat" la colla de la Bonavista amb això de marcat amb fletxes del recorregut. Ja hi ha gent que es queixa si no està marcat !. Sort que a la propera ja tornarem una mica als inicis...
Recuperada la normalitat , continuem cap a la Pobla de Claramunt , per començar a pujar cap el primer control que es troba a la benzinera que hi ha just abans del trencall de Capellades.
El Pere Marti fa de control treient una mica de pressió als responsables de la benzinera , que de cop és veuen ofegats per tota una collada de paios suats , guarnits amb colors llampants i que enlloc d'omplir el diposit demanen posar un segell a un tros de cartró ! Si ens obliguessin ...els diriem que estan bojos!
Reagrupem de nou el trio dels Ramons i continuem pujant cap a coll de Mata juntament amb vells coneguts , com en Joan Canal que van fent camí amb en Pere Simon a un ritmet d'anar fent , de fer quilòmetres.

Al arribar a la Llacuna al Colell li entra el pànic escènic i ens diu que a la baixada a Esblada anem tirant i comencem a demanar. Que carai si anem rodant junts arrivarem junts al control!. Coses de l'edat !
Finalment així és , arribem a Pla de Santa Maria i anem a esmorçar al bar , on altres vegades ja ho haviem fet. No som els únics , els "locals" de Valls, esperen l'arribada de l'avi Joan. No trigarà gaire, També hi trobem en Jordi Ballester , com sempre sense treure's el casc , no es pot perdre pistonada !. Em comenta el tema de provar el kaiac de mar ...no m'ho proposis dues vegades Jordi ...!
Segellem i esmorçant , avui "pole" 0h50 i continuem cap a Sarral. Carreteres força conegudes , de petit a l'estiu hi passava cada cap de setmana per anar a la platja, ara molt millor d'asfalt certament , però gairebé amb la mateixa tranquil.litat de trànsit. Passem Sarral , i quan arribem a Solivella enganxem el tram ja fet fa quinze dies. Portem una hora de retard i caldrà canviar l'opció que haviem pensat de dinar a Sant Martí de Maldà per la que en Rueda de la colla de Valls ens ha comentat de dinar a Tarrès , a uns quatre quilòmetres després de Vinaixa.
Passem l'Espluga i al arribar a Poblet intento fer un geocaching , però una vegada resoltes les coordenades i aplicada la formula, si no m'erro em dona uns 300m forà de l'asfalt. M'hi apropo tot el que puc , però ho haurem de deixar per un altre dia , amb aquest calçat i aquesta bici no es qüestió d'avui fer l'indi...
Torno a enllaçar amb els altres dos Ramons i comencem a pujar cap a Prades. El cel està un xic encapotat i pinta com si haguessin de caure gotes abans d'arribar a Prades...ja veurem si no arribem xops!
Anem a Prades a segellar a un bar , on un malentés del cambrer (...espero !)  fa que una llauna d'Aquarius em surti a quatre euros i mig. Tirem cap a Ulldemolins. Avui si que em deixen aconsellar i passem pel carreró que mena directament a la carretera. Homes de poca fe !.
Baixem cap a coll d'Albarca , passem Ulldemolins i comencem a pujar les crestes de la Llena. El Colell em pregunta si avui anirem més tranquils o hi haurà algú que ens posi nerviosos!

Coronem les crestes i sense el perill d'un radi trencat com l'alttre dia inicime la baixada que ens durà al tercer control a la Pobla de Cèrvoles. I just quan ja veiem les cases i anem pedalent relaxadament tot xerrant amb en Ribi , s'escapa la meva cala dreta i començo una "mamolada"que després d'una entrada pel voral d'herba acabo convertint en voltereta al mig del tros , per sort !. L'estona dura poc però passa per la meva ment el "ja hi tornem". Finalment adreçar el portaequipatges del darrera, treure terra que ha quedat a la maneta del canvi , espolsar-nos una mica , foto més pinta d'acabar la Paris-Roubaix que de fer brevets,  i tornem-hi anem al control i a veure si no ha passat res més! Ja m'ho diu el Colell que això de tirar-se a la porteria és per ell i quan era més jove i jugava a futbito!
Ens acabem d'arribar fins la Pobla i entrem al bar on ens toca timbrar i avituallem per poder arribar al lloc del dinar.Alguns estan menjant entrepans aqui, però nosaltres triem l'opció "plat fondo" , que carai!.
Ara el tram és pla i baixada excepte una pujadeta passsat Vinaixa fins arribar al trencall cap a l'Espluga Calba on arribem al restaurant Tarrés on ja hi han els de Granollers acabant de fer el mos.

Al poc temps també arriben els de Valls que com molt bé ens havia dit en Rueda també han triat aquesta opció poc "ciclista" , però molt turista.
El lloc és del tot recomenable, amb un variat menú que ens ajuda a carregar les piles . La decoració gira al voltant de la moto , i entre les motos velles que s'hi troben a mode de museu i puc veure una vella coneguda: una derbi amb els seu motor de tres marxes penjat ...quins inicis i quins records !
Un cop hem acabat , i després de comentar quatre tonteries tècniques sobre l'apartat electric de les bicis amb els de Valls , sortim més o menys plegats per començar a pujar per la carretera nova que just ens durà fisn els peus dels "ventiladors". Allà s'acaba el pressupost i passem a carretera en obres , terra , graveta, màquines...
Passem per Fulleda, l'Espluga Calba i quan iniciem el descens comencem a veure Maldà al fons.
Un cop arribem a Sant Martí de Maldà , trobem en Jordi i la Montse, de la Penya que s'apunten a fer un trago i petar la xerrada una mica a ca la Maria després de segellar.

Ara ja venen els plans de l'Urgell , passant a tocar de Verdú en direcció a la seva capital : Tàrrega. Un cop travessem la ciutat , el vent no ens molesta i anem fent quilòmetres per l'antiga N-II , passem Cervera i seguim per iniciar la pujada al coll de la Panadella on hi arribem just quan la colleta dels de Valls estan a punt de marxar. Timbrem , comprem alguna "xuxeria" i quan anem a continuar ....el Colell que comença a cridar desde el darrera dels vidres de cal Baiona. El Madrid que està a punt de perdre i falta poc per acabar el partit. En aquells moments arriben la colleta dels d'Osca , en Cored , en Carlos Gella i com no l'amic Anselmo amb el seu maillot blaugrana... Aqui ens donaran les campanades de cap d'any !

Finalment arranquem i al passar per Calaf , tot i que comença a fer una mica de fred m'esperen els xics de casa que tenen ganes de  veure el papa amb la bici!
Aprofitem per abrigar-nos i posar-nos els reflectants i comencem a fer la darrera pujada , la dels bombers , tot sortint de Calaf . La resta tot baixada , fa que a les 10h arribem al pavelló del Congost on discutim la jugada amb la gent de la penya . Excel.lent la seva feina. Per la propera , el BRM400 ja podran vindre amb nosaltres , la sortida serà des de la Penya i poc a poc els brevets tornaran a la seva normalitat.

Resultats           Rutòmetre      Fotos Picasa         Track

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada