2010/03/06

Ruta dels Castells

Avui toca fer el recorregut de la Ruta del Castells de la Segarra , una sortida que s'ha convertit ja en un clàssic del club i que l'any passat ja varen fer força gent. Enguany finalment som 10 : els dos germans Selva , Miki Viladrich  , David Creus , Joel Mas , Jaume Mas , Ramon Ribalta, Gerard Granados.i jo.Un bon número per dividir el compte a l'esmorçar!.
Quedem a dos quarts davant del Canet per carregar els cotxes i poder arribar a les 8 a Cervera. Després d'algunes voltes buscant la casa dels sogres d'en Ramon  ...els germans Selva necessiten urgent aquest curset d'orientació i GPS que farà en breu el club ! , finalment veiem en Ramon que ens fa senyals a una cantonada. Hi ha anat per carretera , diu que ha de fer quilòmetres per la brevet!.Incorregible...
Descarreguem les bicis , i tinc un problemilla amb el meu bidó , me l'he deixat a casa sobre la taula!. L'Isi m'en deixa un de seu , tot i que abans el cal rentar...té guaranna ..o ves a saber que collons!. Dit i fet comencem a pedalar a les 8h24.
Al sortir de Cervera avui que el cel és ben despejat es veu una magnífica vista de tot el Pirineu  nevat. , es nota l'efecte del vent dels darrers dies.
Ens creuem amb un buggy que sembla que va a marcar el recorregut. Ja abans al poliesportiu al arribar a Cervera haviem vist gent que es posaven dorsals identificatius, demà és la prova a peu i han de remarcar el circuit. A partir d'ara anirem trobant tota la ruta perfectament marcada amb cintes...ja podriem haver deixat el GPS a casa!.
Passem per Castellnou d'Oluges i aqui veiem que l'edat posa seny ( o por !) al fer la baixada d' unes escales al mig del poble!.
Després dels plans propers a Castellnou comença la pujada més dura del recorregut. Arribem a la torre de Castellmeià i parem a fer fotos. En Joel s'estrena com a reporter i està fent fotos a tot el que veu, no es pot estrenar càmera cada dia!. Ja hem trobat una manera de tindre'l a cua de pilot ! Amb això de la bici , tota estratègia és vàlida... ! Després anem baixant cap a Lord i ben aviat arribem a Guissona. Parada i fonda! Lligue'm les bicis, hi ha molt moviment de gent! i ens entaulem més d'una hora i vint minuts ...i n'hi ha que encara s'hi quedarien una estona al solet darrera els vidres!
Al passar per un caminet veiem una fumera: un pagès que està cremant rostolls i branques . Ens diu que hem de parar ...no li fotem cas , apretem i passem ràpid ...sort que la fumera dura poc!
Després d'un tramet de corriolet arribem al Castell , on fem una foto de grup ...ve en realitat són dues ja que en Jordi Selva ha sortit a la primera girat parlant amb els de darrera ..aquest home és terrible!
A Florejacs fem una petita excursió turistique pels seus pintorescos racons i llavors enfilem pel tram més bonic del recorregut ,un petit sender poc fresat preciós.
A les Pallargues , sorpresa ja que després d'entrar en Ramon al castell a treure el nas , li tanquen la porta al girar l'esquena!
Anem tirant cap a Hostafrancs on fem foto de grup . Durant tot aquest tram canviem la ruta marcada per la del gps , les obres del canal faran que aviat algun tram no es pugui fer.
Arribem a l'Aranyó i després de la visita turistica i sessió fotografica pertinents tirem cap al Castell de Montcortés , i ja veiem al fons el nostre destí final :Cervera .
Hi ha un munt de gent i canalla a peu del castell i fem una visita curteta. Continuem , tram molt xulo per dins el bosc i finalment arribem a la darrera pujada ...un tram durillo que posa punt i final a una excursió que feta amb aquest caire turistic recomenem a qui li agradi fer una mica de turime.
Galeria de fotos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada