2011/01/30

20110130 Pujadots i foradots!

Una mica tard , l'hora de sortida de les 8 ha passat a ser les 8h20 , sortim del Bar Rosa els incondicionals : l'Isi , Manolo , Ramon Ribalta , en Joel i jo per intentar fer una volta per anar a esmorçar a Sant Pere , essent el nostre guia en Joel , que ens fa tirar cap a la Fortesa i trencar cap a Cal Frare.
Pel cami comentem les dates del planing de les rutes del Bikecalaf i al parlar de la planificada pels Monegros que resulta ser la Maratón de los Monegros , surt la possibilitat de repetir l'aventura que varem fer estrenant els maillots grocs del Calonge de Segarra ara fa un grapat d'anys , inclús l'Isi apunta que per ser autèntica aventura : "el GPS a casa!". Jo li comento que una solució seria portar-lo a la bossa amb la pantalla parada!. Molt bons records d'aquella aventura . BTT MONEGROS 1996 que segurament tenim un xic idealitzada pel fet de correr per uns paratges molt diferents als que estavem acostumats i trobar-nos amb sorpreses agradables com la caseta-refugi "full equipe" on varem dormir, anecdotes com la lentisssima preparació d'un plat de pasta durant el dinar del primer dia , la gran quantitat de bidons d'aigua que duiem pensant que no trobariem ni una gota d'aigüa,etc.
Tal i com comenta en Manolo , ens fem grans quan pensem més en el passat que en el futur ...però ens apuntem aquesta possible sortida que seria recomenable fer a partir de juny.

Tornant a la ruta , tot i que la temperatura no és excessivament freda vist els darrers dies , al passar per zones obagues com el torrent dels pilots comencem a veure glaç.
Anem cap a Salanova , però enlloc d'anar cap a la casa trenquem cap a la banda de corregó doncs avui anem a buscar nous camins. S'ha d'aprofitar aquestes jornades per cercar nous camins !. Alguns caminets ens porten al mig del camp i altres tot i les bones sensacions que ens transmeten al començament amb una vegetació plena de molsa i de gran bellesa , acaba per no tindre sortida  i tot i buscar la possible sortida acabem enmerdats al mig dels boixos...encara que el mapa del gps ens marqui en ocasions un sender clarament ...coses de la cartografia que hi farem !

el toll amb la sorpresa del fons gelat! 
Amb forts pujadors dels d'apretar les dents ens arribem dalt de tot de la carena de Muntané i finalment al trencall de corregó on s'obren tres possibilitats : baixar pel bonic sender pel mig dels boixos cap al camí que puja de Salanova/Muntané cap el castell  , baixar cap el Seguers dels tres colls o tirar recte i anar carenejant fins a l'esplanada davant el Castell de Boixadors.
En Ramon tria la segona opció doncs a les 10 havia quedat amb la family ...i va tard , li queden tres minuts!
Nosaltres anirem tirant cap el castell , ja que l'opció de fer el bonic sender de baixada té una pega que després hem de tornar a pujar per darrera el castell una bona estona . Així doncs ens arribem a l'indret del castell  i mentre fan una mica de mecànica amb la bici del Manolo que té el canvi que no acaba d'anar fi del tot , jo faig una breu incursió al catxé de Boixadors on ahir en Jaume Mas i en Xavi varen deixar una moneda o geocoin. Aquesta bestiessa del geocaching...que et fa veure les coses amb altres ulls !
Dalt del tot , a l'entrada del castell avui la boira ens impossibilita veure la bona panoràmica que hi ha en aquest indret i amb prou feines s'insinua el perfil de la torre.Un altre dia serà!.


Baixem cap a cal Gironella i tot seguint les marques vermell-blanques del GR anem a espetegar al tramet asfaltat on al cap damunt decidim trencar a esquerra i baixar cap a Cal Baldiri pel sender obert fa uns anys en motiu de les primeres edicions de l'Anbaso.
Una vegada som a cal Baldiri veiem que ja n'hi ha prou i que si volem esmorçar millor tirar directament per la carretera fins Sant Pere o acabarem anant-hi a berenar. Així anem pujant per l'asfalt , on poc a poc ens anem engrescant fins que arribem ...una mica picats amb en Manolo fins la darrera pujada abans del restaurant on em fot una pallisa amb matxada final inclosa!  (no sé  si aquest home no hauria de tornar a la B-Pro ...!).
Al bar la Pala hi trobem un parell de grupets de "mountainbikerus" entre ells la colla del Quico , en Paradell , Carterots i en Tió que com és habitual ja ens porten fins el café d'avantatge !
Una horeta justa més tard tornem a reemprendre la marxa ,  amb temps de provar les altres bicis, fer canvi de la cambra de la meva roda davantera que trobem al terra , maleïr els mecànics que han "arreglat" la bici del Manolo i anem tirant ...amb alguns bucles fruits de les anades i vingudes de memòria d'en Joel i que vistos a distància deuen semblar la conseqüència de que hem abusat del vi a l'esmorzar!
Finalment comencem a enfilar la ruta buscant pedres foradades (fornots o antics eremitoris) semblants al de Can Pepa.

El primer el trobem a menys d'un quilòmetre de sortir del poble en un lloc que hi haviem passat un munt  de vegades i mai no haviem vist , encara que la culpa és de que queda amagat en un petit bosquet a un nivell per sota del cami i d'esquena al cami.

Al petit bosquet hi ha altres curiositats com un forat al terra on gairebé s'ens perd en Joel .

Seguim la ruta anant cap a cal Seguers , on després de veure una curiosa "colecció" citroën de ferralla : AX, BX ,.. ZX que desvirtuen un xic la visió , donant una imatge de deixadesa a l'indret. Deixem les cases per seguir cap el  bosc uns metres fins que ens arribem al fornot de Cal Sants. Un fornot de dimensions semblants a les d'en Pepa també amb unes restes de construcció en aquest cas a la part del darrera del forat.



Detalls com les papallones de ploma penjades a l'arbre que hi ha just a l'entrada del forat ens fan creure que la zona es força visitada aprofitant la proximitat de la granja escola i segurament la canalla s'ho passa bé coneixent aquest indret curiós i interessant.





Proseguim la ruta i parem a un parell de llocs més on a tocar del camí veiem dues  construccions més d'aquesta mena.













Per acabar la ruta fem el sender que va fins a la Portella que torna a ser del tot practicable una vegada s'ha tapat la rasa de les canalitzacions d'aigüa que fa uns mesos es varen fer. Un cop arribem aqui el rellotge ( i tembé en Joel ...) ens diu que és tard i tirem cap a l'hostal del Bou i d'aqui per la carretera cap a Calaf  donant per acabada la ruta.

track wikiloc



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada