2010/09/18

20100918 Brevet 300 Qms ... revàlida de setembre !

Tenia pendent el brevet 300 , des quan el Nasi de la Bonavista em va preguntar fa uns mesos si el faria quan estava amb l'espatlla trencada i ...una promesa és una promesa!.
A meitat de setmana , per no anar sol com un mussol truco al Colell si té alguna cosa a fer pel dissabte ....i hem diu que quilòmetres. Què si no ! Aquest home és incorregible ! Perfecte !
El passo a buscar a dos quarts de sis del matí i anem a cap el Congost . Arribem al parking , anem a descarregar , i al minut passa la patrulla dels Mossos que ens pregunta sobre les nostres intencions...lo més normal del món ...anem a fer 300 quilòmetres ...en bicicleta....després d'una tormenta de mil parell de nassos, ...val , que vagi bé ...en fin , aquelles situacions que semblen de còmic!
Sortim cap al Molí de Boixeda, passem Fonollosa (variant respecte la ruta marcada , doncs al Colell li fa més gràcia per aqui , coronem el Pallarés i ens comença a xispejar una mica, una barreja de lleu plugim i boria pixarrosa . Malament , pinta això , però al baixar el collet torna a parar.
Anem pujant cap a Calaf i passat la pujada de la Llavinera torna a xispejar que és converteix en pluja quan arribem a Calaf , fet que aprofitem per posar-nos els xubasqueros davant casa del Colell , moment en el que aprofitem per fer petar la xerrada amb el Gerard i la seva xicota , que m'en fa cinc cèntims de la reunió del Bikecalaf que ahir hi va haver previa a la sortida en BTT a Andorra.
Tornem a tirar i la boira i el pluja ens van acompanyant de manera intermitent fins vora Tarroja. Siguem positius , puc mig provar la "versió 2.0" dels parafangs SKS que des de la PBP'2007 porto instal.lats a la bici , caldrà seguir treballant en ella, però de moment funciona millor que l'original que porta en Colell protegint més de l'aigüa.
I després que s'en riguin dels que portem parafangs ...però com deia un vell anunci de Nike ...ens diran bojos però els que es queden tancats a casa són ells!

Passem Agramunt i a 3/4 de nou quan portem uns 105 qms arribem a Balaguer on anem directament al restaurant "La Barretina" , on ja som com de la casa i esmorzem.
Acabem d'esmorçar i després de coronar la sortida de Balaguer direcció Alfarràs fem les llargues i pesades rectes on un "fill de la grandissima p..." ens demostra com anant en fila india , cosa rara amb el Colell per cert, amb xaleco reflectant , llum al darrera , sense boira ni pluja i arramblats a la dreta , encara hi ha gent que els molestem ...sort que el R-11 vermell no el trobem parat uns quilòmetres després sino s'hagués pogut trobar amb alguna sorpresa...
Arribem a Alfarràs i entrem al bar a fitxar , de fet porto el carnet de l'any anterior i ja hi figura el seu segell . Aprofitem per fer un breu pausa per beure i seguim cap a Almacelles .
La carretera en aquest tram i aprofitant el canvi de provincia està molt ben asfaltada i ràpid arribem a Almacelles on comencem a pujar cap a Sucs , Gimenells i cap a Alcarràs , ...res a veure amb el tram de ciclocross que ens varem fer l'any passat , això ara és asfaltat de nou i les obres ja han acabat.
Arribem a la benzinera d'Alcarràs on timbro i aprofito per comprar un parell d'aquarius i un paquet de galetes. El Colell ni entra , no vol res ...diu que ja dinarà d'aqui a poc, aquest home és sorprenent. El vent ens va bé i amb un pet ens arribem a Lleida , creuem la ciutat i en un no res ens planem a Bell-lloc d'Urgell on teniem previst dinar, sols en faltaran un centenar per arribar.
Res a veure amb el vent que varem tindre l'any passat que ja ens va costar força arribar aqui.
Lliguem les bicis , truquem a la family , dinem i podem continuar rapidament cap a Mollerussa.
Tota la ruta ara transcorre amb el vent de cua fet que fa que enguany aquest brevet sigui més fàcil que no va ser l'any passat. Passem per Tàrrega , encara hi ha un tramet d'obres! i ens arribem a Cervera.
El Colell em pregunta on fem el piscolabis a l'Eix (Les Oluges) o a Sant Ramon , li dic que tant més i ens decantem per anar a visitar al Juanjo. Quan arribo a Sant Ramon li faig un truc a la dona i quan li pregunti com van els nens , li dic que d'aqui a uns 40 minuts hi passarem . Al passar per Calaf aprofitem per posar-nos els xalecos i abrigar-nos una mica i els xics surten a veure al papa ...el Gerard ja va amb el casc posat ! Petonets i tirem cap a Manresa , tot fent el darrer esforç del dia : la pujada del Pallarés que ens portarà de nou a Fonollosa , Molí de Boixeda , Sant Joan i finalment arribem al parking del Congost amb una horeta i quart amb menys temps que l'any passat i menys cansats...coses del vent!.


track GPS

1 comentari:

  1. Deunidó la quilometrada !
    Felicitats per la revàlida, sembla que la lesió ja és historia, no ?

    Salut !

    ResponElimina