2011/03/20

20110319 Raquetada ...amb nocturnitat i traïdoria !

Si bé fa unes setmanes ja hi va haver un primer avís , doncs uns quants tenien previst anar la nit després de fer l'event dels 10 anys del primer geocaching , i la cosa no va progressar per l'empitjorament del temps , quan a mitja setmana rebo un email de la proposta de fer una raquetada nocturna pujant al Pedró dels Quatre Batlles , la cosa tampoc em va sorprendre. Aquesta sortida poc a poc s'ha convertit en una clàssica i la cosa era per no badar !
Ens trobem a les 7 de la tarde a la plaça dels arbres i tirem cap el port del Comte. Quan arribem al parking d'Estivellla , la sorpresa és majuscula doncs ens trobem un bé de deu de cotxes...No som els únics en aprofitar aquesta nit la combinació de unes condicions de lluna plena que segons els entesos feia uns quinze anys que no es repetien juntament amb la gran quantitat de neu que ha caigut els darrers dies!
Ens abriguem , doncs fot un ventet fi , fi i tant ràpid com podem comencem a enfilar per la pista cap amunt en direcció a la bassa dels canons !
Som una bona colla : 22 i un gos, la Laika , el cadell del Manolo, i les diferències de ritmes lògiques amb tanta colla les anem trempejant amb paradetes de regrupament. La més llarga la fem aprofitant el pas a tocar del refugi-restaurant , que tot i estar tancat ens dona una mica d'abric i ens permet menjar una mica arraserats del vent. De fet n'hi ha uns quants que porten de tot , cafè , cafè amb llet , ...jo inclús m'atreviria a dir que gotes ! això sembla més una cafeteria que un pica-pica .  Com diu l'Antonino aquest mon no s'ha vingut a patir ! Millor ens agafem les coses així.

Mentre estem fent el mos comencem a veure algunes ombres que baixen per l'esquena d'ase . Són un parell de gossos que segueixen al seu amo , que baixa esquiant . Al seu darrera podem veure una bona colla , una mitja dotzena d'esquiadors ... i no porten les llums enceses ...de fet amb aquesta lluna plena magnifica no fa falta !

Comencem a pujar cap al mateix indret on abans veiem baixar els esquiadors, i de nou trobem una altra colleta d'esquiadors que paren a fer petar la xerrada amb nosaltres .
Anem continuant pujant però a meitat de la pujada el grup es divideix en dos . La pujada pel dret amb un fort desnivell lateral es força compromesa i amb les punteres que porto a les meves raquetes és l'unic tram on veig més probabilitats d'anar relliscant fins avall que de continuar pujant.
El segon grupet donarà una mica de volta per encarar el Pedrò venint per la banda sud , un recorregut un xic més llarg però més planer i menys perillós amb el gel.

Quan arribem al cim on trobem amb un parella d'esquiadors que estan acabant de posar-se els esquis per començar a baixar, la cara de l'Isi és un poema ...quan els diu que els canvia les raquetes pels esquis , de debó que no fa  broma . Estic segur que n'hi ha una bona part dels de la colla que ara mateix donarien qualsevol cosa per tindre uns skis i passar-s'ho pipa baixant!
Al cim després de comentar amb la parella que estan a punt de baixar esquiant fem lo típic i tòpic , les fotos de rigor , montar una de les meves bestieses sota la mirada encuriosida del Coletes que sembla força interessat en el tema i ja comencem a veure com arriba la resta de la colla. De fet amb el vent que fot aqui dalt o ens posem en moviment i anem baixant o agafarem el que no tenim !
Anem baixant enfilant cap a l'esplanada de la Bòfia pel Vulturó cap el coll de Tancalaporta . Encara ens anem creuant amb gent que puja cap amunt.Avui això està més concorregut que les Rambles !
Quan estem a l'indret del coll , enlloc de baixar per les pistes cap el forat de la Bòfia , baixem pel mig del bosc en un tram preciós tot seguint la torrentera fins sortir a les pistes ,que hi ha a tocar del parking. I parlant del forat de la Bòfia , parlant ha tornat a sortir el tema que l'any passat ja varem encetar de fer una baixada amb cordes a l'estiu a aquest indret curiós...En Virreta no diu pas que no ...bé que algú et digui que si ja és una garantia . A veure si podem enrredar algú més i fer alguna coseta divertida! ...

L'anècdota curiosa del dia , o millor de la nit , ens la trobem quan dedidim parar a fer el trago al bar que hi ha abans d'arribar a les instal.lacions del Port del Comte i ens trobem amb un concert en viu i el local ple com un ou . De fet amb l'animació per part no sols del cantant sino de tota la gent que hi havia , les feinades són per treure a l'Isi del garito , que es troba engrescat i ara qualsevol li diu per anar a dormir!
Senzillament flipant...i quan finalment quan amb la seva filla i el seu gendre decidim marxar , encara hi deixem al Manolo i la seva dona que no semblen cansats i continuen la festa...que hi farem !
S'han de repetir aquesta mena d'històries ....que almenys avui si que en podem dir històries de llunàtics !

Track Wikiloc               Fotos                  Geocaching

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada