2011/03/13

20110313 Primera sortida per carretera...

Després d'un dissabte de no parar de ploure que fins i tot va fer tirar enrrera la clàssica sortida del Bikecalaf de la Ruta dels Castells , semblava que avui fer una sortida en BTT era anar a buscar quedar enganxat amb fang fins les celles. Per aquest motiu dissabte de carnaval ja vaig decidir que millor agafar la bici de carretera i varem quedar amb el Ramon.
Al Rosa no hi havia ningú més així que hem anat fent la ruta a la nostra mida , preveient que a les onze jo ja volia estar a casa.
La boira que hi havia a primera hora del matí , tot sortint semblava que s'havia aixecat però de manera timida l'hem anat trobat tot tirant en direcció a Sant Guim.
En Ramon està il.lusionat amb l'opció d'anar a fer la Paris-Brest-Paris , la reina de les cicloturistes , l'anomenada "bastó de mariscal" almenys en la modalitat randonneur ,una manera de fer quilòmetres que va guanyant adeptes a casa nostra.. És un mon que enganxa , una manera de viure la bicicleta que no es pot concebre a les nostres terres , un espectacle que es fa cada quatre anys , una prova de les més decanes ,de finals del 1800 ,  inclús més veterana que el propi Tour de França , de fet els primers guanyadors del Tour eren els guanyadors d'aquesta prova.

Poc a poc la prova va anar canviat la seva dinàmica , és va prohibir als ciclistes professionals i va acabar passant al món dels cicloturistes de llarga distancia , ja sigui en modalitat randonneur com audax. Dues maneres força diferents per afrontar les llargues distancies !

Passem per dins Sant Guim i al arribar a la Panadella ens encarem cap a Cervera per l'antiga N-II  , en un tram de completa calma i sense trànsit. Qui ho havia de dir fa uns anys !

Aquest recorregut possiblement serà la variant que farem enguany a la Flecha Iberica , la versió espanyola de les Flèche Velocio una prova per equips que ja varem fer en la seva primera edició l'any 2007 amb el Colell i en Marcel.lí , anant de Calaf a Calatayud. Enguany en Ramon serà el substitut del Marcel.lí que s'ens ha passat a la BTT i de curta durada! Vaja un equip que es podria anomenar "los Ramones".Que heavy no!

Al arribar a Cervera tirem cap a les Oluges i després de fer una mica de tram turístic per les Oluges , ...amb aquestes bicis anar a fer geocaching per camins de terra no sembla una bona opció , i menys avui , i ho deixem per un altre dia !.

Anem pujant cap a Sant Guim per Freixenet fins a completar la volta amb una puntualitat gairebé britànica: falten quatre minuts per les onze quan entrem a Calaf , i si bé en un principi semblava que seria una sortida aquatica , al final la cosa s'ha aguantat i hem arribat a casa secs i estalvis. I que duri ..no sigui un altre any plujós com el 2007!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada