2012/02/19

20120219 BTT Territori apatxe Ribibike ...tot ciclable !

Després de les darreres noticies d'en Ribibike que el teniem perdut pels boscos de Castellfollit amb un xerrac obrint cami ,el fet de que diumenge s'ens presenti al Rosa fa que la ruta quedi a les seves mans i a més a més amb ell fent-nos de mestre de cerimonies , farà que no ens perdem...o menys que si anessim sols !

Som una bona colleta ,en Ribi , Manolo, Isi , Manel , l'Ignacio i jo , tot i que ahir es va sortir per la festa d'obertura del Outdoor Center Catalunya a els Prats de rei. Una excel.lent ocasió per pedalejar i fer-se alguna foto al costat d'en Miguel Indurain.

Fan una mica de conya amb l'estat de la meva bici : tota lluenta , amb pedals nous i amortidor del darrera nou , el Fox Vanilla ha dit prou despres de gairebé tretze anys...és que aquests amortidors no duren gens. I a més sense garantia !


Tirem cap a Ferrera , trobant els camins força glaçats. Quan això es deglaci pot ser una veritable trampa .

Encarem pels plans de Conill on anirem a buscar els primers senders prop de cal Nillo , que ens foten pel mig del bosc amb algun punt on encara a falta de traçada fa que el propi Ribi dubti en alguna ocasió.

Sort en tenim d'en Manolo que ens aconsella sobre els pasos i ens dona el grau de ciclabilitat de la ruta , encara que per ell gairebé tot es ciclable.

Deu n'hi do de la feinada feta , un bon plegat d'hores gastades a desbroçar i fer pas , però que ara una vegada obert sols és qüestió d'anar mantenint.

Inclús s'hi troben alguns detalls com troncs fent de baranes per millorar el pas . Excel.lent aquesta iniciativa que és d'agraïr per descobrir noves rutes. I sense ajudes de cap estament ...!

Després d'una punxada a la meva roda del davant , reemprenem la ruta que ens dura passant per costat de cal Mardenàs en un bonic corriol fins el peu del tossal de la bala on hi ha una bona ocasió per aquells que busquin el repte en les pujades dificils.

Ara menys de mig quilòmetre pel ramal vell de la carretera i ens arribem a Castellfollit , on avui no cal discutir a quin dels dos bars anirem a esmorçar . Oi Ribi !

Fent-nos de cambrer i abusant una mica de l'amfitrió ens fotem un bon àpat , no ens ve d'una estona i fem una paradeta de les llargues:  una hora i quart , on al final torna a sortir un company de sobretaula de les darreres sortides: l'anis del mono. I no pas per tocar nadales !. Ai , ai , ai ...

Al sortir anem a buscar un vell conegut , el corriol que va fins als peus de la Malland i que teniem força oblidat doncs fa una bona pila d'anys que no hi passavem. Al sortir al cami , per no perdre el costum tornem a pujar agafant el cami que ens aproparia al castell , però que llavors triem de baixada per anar a espetegar a la Font .


Tornem a prendre uns metres del cami per novament agafar un bonic però tècnic sender que ens porta fins el cami de cal Morera. Ara anem agafant senders per arribar-nos al cami a l'indret davant l'ermita de Magrà on reemprenem el retorn , que fins dalt als plans de Conill on en Ribi ens acompanya per retornar a Castellfollit on ha quedat amb la familia.

La resta tornem per la ruta d'anada fins que per no pujar a Ferrera decidim passar cap a Sant Martí amb l'esperança de no trobar fang, cosa que malauradament no és possible ens els darrers quilòmetres (i gairebé sols metres) abans d'arribar a Calaf. Fanguem d'allò més i deixem les bicis fetes un cromo malgrat haver anat tot el dia força nets i polits.

Que hi farem , ja hauria de saber que no puc anar molt de temps amb la bici neta !

Track wikiloc                       Fotos Picasa


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada