2011/04/10

20110410 BRM200 Comencen els brevets !

Finalment és el dia D...primer brevet de la temporada d'enguany, i al ser any de PBP és preveu força animació. Carreguem les bicis del Colell , del Ramon Ribalta , la meva i cap a Manresa hi falta gent...!
A l'indret d'Aguilar veiem unes llums sospitoses que van per la carretera vella. És el Manolo "de la Michelín" que baixa fins el lloc de la sortida a fer una mica de quilòmetres i ens acompanyarà un trosset fins Calaf.
Va de ben poc que no tiri per inercia cap a la Bonavista , sort del Ribalta que em fot un crit i agafem la sortida de Sant Joan per anar cap el Congost.
Arribem al parking i al costat meu aparca el cotxe que venia al nostre darrera des de Calaf. És el Fletxa. Ospes tu feia temps que no el veia a uns brevets. Quina diferència amb aquell primer brevet que varem fer amb ell i el Caballol l'any 96!.
Anem a buscar els carnets i saludem als vells coneguts: l'Alex , en Porta , en Julià ,en Manel Arrufat, , el Nasi,... tota la plana major de la penya fent avui tasques organitzatives. Enguany no he baixat cap dia als entrenaments randonneurs i estic una mica fora d'ona de com va tot.

Ens acabem de canviar i anem cap a la sortida . Trobem la resta dels Calaf , no són tants com l'any passat però deu n'hi do: Pep Martí , Pepe Castillo, Diego , Eloi Bacardit , l'infiltrat del Fletxa i nosaltres.
Amb uns minuts de retard comencem a pedalar , enguany a diferència de l'any passat passem per dins de Sant Joan , cosa que fa que és faci algun "acordió". Hi ha gent nerviosa que s'ho agafa en plan cursa. ..com deien a Braveheart "quietos,...quietos !".
Enfilem la carretera de Fonollosa i la cosa es comença a estirar i poc a poc la gent va agafant el seu ritmet, nosaltres anem plegats, los Ramones, o l'equip de les tres R , tal i com ens anomena en Francesc Porta. Hem passat de grup de rock a un vi de taula fet a Manresa una mica "peleón"!.
Arribem a Calaf  una petita colla i ara si que el Manolo dona per acabada la seva volta. Nosaltres continuem enfilant cap a l'avinguda de la Pau , una mica més i el Breval no ens deixa donar la curva de la plaça dels arbres.
A l'indret de Portell hi ha el primer control. Timbrem i continuem ara ja tot en baixada i pla cap a Torà , Biosca , Sanaüja... . Al arribar al trencall de Vilanova de l'Aguda , sorpresa , la carretera que la setmana passada estava ben picada , avui està asfaltada de nou. Carai amb els de la Penya , passa un Mundial d'Enduro i no es fa res , passa un brevet i s'asfalta la carretera !.Ni el Tour de França !
Arribem a l'esplanada que hi ha al trencall amb la carretera d'Andorra on tenim el segon control , en Jordi i en Salvador els ha tocat aquest. Quan estem segellant arriba en Manel Calderó , avui no es cansarà amb la "bicicleta bavara" que porta, no! Gas i xampany!
Nosaltres segellem i anem al restaurant a fer el nostre esmorçar de rigor. Força gent , entre els coneguts saludem a la colla dels de Valls. En Rueda em diu que també han montat un equipet per fer la Flecha Iberica , però no sap ben bé les carreteres, diu que ho ha fet amb el Google. Quina colla, quin perill!
La "profesionalitat" dels cambrers ens fan recordar un cambrer a l'accidentat Radi de Gandesa. Un paio sol portava ell solet tot el "cotarro" , i encara ens va esbroncar quan varem dubtar una mica al demanar. El Marcel.lí encara es fot un tip de riure cada vegada que en parlem. Quin nervi!. Aqui són un "fotimer" de gent i si ens descuidem encara hi som demanant, esperant els plats o be pagant!
Veiem part de la cursa de F1 i nosaltres també fem volta ràpida (53 minuts per esmorçar ...tot un record!) anem cap a Clarà. Quan acabem de passar la cruïlla de en Ramon Ribalta ens fot un crit , "on anem és a dreta!" . Si ens descuidem l'enrredem. I ja van dues!
Ai carai , i nosaltres segurs de que es pujava per l'altra cami rural que varem fer la setmana passada.El cami és força més bonic i planer que per l'altra banda , això provoca que en Colell comenci a protestar. S'esperava la duresa de l'altre tram. Diu que li fotarà bronca al Pere Martí per no endurir lo suficient la prova...almenys segons el discurs que ens va fotre a la presentació de la PBP.
Arribem al coll on trobem una altre parell de companys de fatigues , en Josep Maria i en Fons "l'Holandès volador" que fan de control.
Mentre estic ajupit buscant un catxé , para un cotxe de la Guardia civil. Encara es pensaran que estic fent un acte delictiu. Fan les preguntes de rigor i continuen.
En Josep Maria em pregunta que cony estic fent. Li explico de que va el tema , no sigui cas que es pensi que estic més sonat del que sembla. Ho troba interessant , a més la seva filla que l'està ajudant també . Crec que hem guanyat un adepte (o dos !).
Continuem cap al coll de Torregasssa i m'avanço una mica cap el Pi de Viladrich a veure si avui hi ha més sort avui que porto les coordenades del geocaching que hi ha aqui. Deu minuts de buscar , però la cosa s'em posa costa amunt , em fa una mica de por tocar un possible mimètic , però i si no ho és ? decideixo rendir-me . Ja vindrem un dia amb calma i paciència a fer-lo.
Avui sense vent es baixa molt millor que l'altre dia . Just quan m'agafen una colleta que venia pel darrera i em conviden a agafar roda arribo al trencall de Sant Climent , veig les bicis dels altres dos Ramons que m'esperen. Els foto un crit. Estaven asseguts a l'ombra esperant-me per reagrupar.
La proposta del Colell de fer un trago a Torà l'allarguem fins a Castellfollit i avui , portant gent de la casa , anem al bar La Torre.
Un cop reposades les forces tornem ara trenquem cap a Enfesta , serà un tram tranquil, la carretera és de les més tranquil.les. Al control ens trobem a més a més d'en Jordi de la Fuente i d'en Salvador , el Jordi Vilaseca que sembla ser ha fet feina doble: control de la marxa de la P.C.Cervera i control del brevet. Paga doble , noi !!!

Anem tirant cap el pont de les duesaigües un tramet en companyia d'un parell de ciclistes fins que les rampes en un d'ells els obliguen a aturar-se.
Passem el pont i comencem la suau però distreta baixada cap a la Colonia de Valls de Torruella.
Bronca al "Pierre Martin"
Just al passar les cases trobem el control secret amb el Pere Martí. Ara si que hi haurà soroll ! El Colell me li fot "bronca" al Pere de perque no s'ha passat per l'altre cami rural de pujada cap a Clarà , una opció molt més dura , amb rampes del 13-14%. Aquest home no en té mai prou!. En Pere ens diu que no la coneixia...ai , ai,  ai!

Després de l'esbroncada , de bon rotllo, continuem cap a Manresa, ara ja agafem la carretera més transitada de Solsona, no és la tranquilitat a que ens haviem acostumat  i cal anar amb molta més cura amb el trànsit.
Quan arribem al Congost al parking veig un vell conegut , en Jordi Ballester, un veterà de la PBP amb qui varem coincidir a l'edició del 99. Feia molt de temps que no el veia , quines esberades de galliner que varem fer en aquells brevets dels 2002 i del 2003.

Finalment anem a timbrar , anavem a fer temps ...i n'hem fet molt !
Ens fotem una Coca Cola i comentem la jugada amb la gent de la Penya. , ara a esperar fins la propera , els brevet 300 amb un tramet una mica recargolat per la serra de Prades , Ulldemolins i Maldà. La cosa promet !




rutòmetre PC Bonavista                        Resultats        Fotos Picasa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada